Home»КУЛТУРА»Книга бе върната в библиотеката със закъснение от почти половин век

Книга бе върната в библиотеката със закъснение от почти половин век

Библиотека в канадския град Уинипег, провинция Манитоба, получи пакет, съдържащ книга, чието връщане бе закъсняло с почти половин век, съобщиха местни медии.

Персоналът на библиотеката откри в пощенска кутия книга за бейзбола, написана от бейзболния играч Даниел Едуард Джеси. Според библиотечната карта, приложена към книгата, тя е трябвало да бъде върната на 18 юни 1974 г. или преди 48 години.

Главната библиотекарка Стефани Джордж каза, че това не е първият случай в нейната практика, когато книги се връщат със закъснение от няколко десетилетия. „Работя от три години и през това време това се случи три пъти. В пика на пандемията от COVID-19 ни върнаха списание с отдавна изтекъл срок на годност, а още по-рано романът „Сара Бинкс“ на Пол Хиберт, обясни тя.

През 2021 г. библиотеката в Уинипег премахна санкциите за закъсняло връщане.

По-рано беше съобщено, че жител на американския щат Мичиган е върнал в библиотеката на началното училище книга, която е взел преди 40 години. Намерил я в един от кашоните в мазето на къщата на родителите си. БГНЕС

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.