Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Наемите в Одрин скочиха със 70%, заради търсенето на жилища от украинци

Наемите в Одрин скочиха със 70%, заради търсенето на жилища от украинци

До 70 на сто са скочили цените на наемите на жилища в турския окръг Одрин в резултат на търсенето от украинци, съобщава сайтът „Хаберлер“, цитиран от БТА.

Одрин е първата спирка в Турция на бягащите от войната украински граждани, които пресичат българската граница при ГКПП Капъкуле/Капитан Андреево, посочва сайтът.

Наблюдаваният скок на цените при наемите в резултат на повишеното търсене достига 60-70 процента в региона, казват експерти. Така например в одринския квартал Калеичи наемите на жилища, които обичайно вървят по 1000-1500 лири (120-180 лева), сега се предлагат на украински семейства за 2500-3000 лири (300-360 лева), казва председателят на одринския клон на Асоциацията на консултантите по недвижими имоти Айтач Феда.

Това положение предизвика множество негативни реакции от страна на турската общественост, отбелязва сайтът. Много граждани изразиха възмущението си от практиката, която по думите им няма нищо общо с човечността.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.