Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Президентът Румен Радев ще участва в „Летния Давос“ в китайския град Далян

Президентът Румен Радев ще участва в „Летния Давос“ в китайския град Далян

Президентът Румен Радев, който е на държавно посещение в Китай, ще участва днес в церемонията по откриването на Световния икономически форум в Далян, известен като „Летния Давос“.

Радев ще направи изказване в рамките на сесията „Диалог между китайските държавни предприятия и българската власт“. Българският президент ще се срещне с Клаус Шваб, основател и президент на Световния икономически форум в Давос.

По инициатива на Шваб и тогавашния премиер на Китай Уън Дзябао през 2007 г. в североизточния пристанищен град Далян се състои учредителната „Годишна среща на новите шампиони“. Годишната среща в Китай е известна като „Летния Давос“ и е втората основна проява на Световния икономически форум, наред с годишната среща през зимата в Давос, Швейцария.

От 2007 г. „Летният Давос“ се провежда всяка година, последователно в град Далян и град Тиендзин, през месец септември. Идеята за подобна годишна среща на бързо развиващи се компании, наречени „новите шампиони“, е издигната от професор Клаус Шваб през 2005 година.
В Далян държавният глава ще има среща и с губернатора на китайската провинция Хъбей Сю Цин.

По-късно президентът Радев ще отпътува за Пекин. БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.