Home»АКТУАЛНО»Тежко пиян опита да мине през ГКПП „Капитан Андреево” за Турция

Тежко пиян опита да мине през ГКПП „Капитан Андреево” за Турция

Тежко пиян шофьор се е опитал да мине границата при ГКПП „Капитан Андреево“, но е бил задържан преди да успее, след като се появил на изход за товарни автомобили, вместо на този за леки.

Граничните полицаи усетили остра миризма на алкохол и го тествали с дрегер, който отчел 3,6 промила. 54-годишният шофьор не оспорил резултата и вече е с обвинение, пише bntnews.bg.

По-късно той обяснил, че преди да тръгне към Турция бил на гости на сестра си, където изпил 700 милилитра водка. Това не е първият случай, в който той се оказва на градус зад волана.

„Наложено му е било наказание лишаване от свобода, което не е изтърпял ефективно. Било е отложено за изтърпяване за срок от 3 години. Бил е лишен от правото да управлява превозно средство за срок. През месец май 2022 г. е реабилитиран. Този случай му е втори“, обясни Мария Кирилова, заместник районен прокурор на Хасково.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.