Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Вътрешният министър набира пожарникари във фейсбук

Вътрешният министър набира пожарникари във фейсбук

Липсата на кадри в Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на население“ принуди вътрешния министър Валентин Радев да набира желаещи чрез обява във фейсбук, предаде БГНЕС.

„Заповядайте при нас! Да сте част от семейството на Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ е огромна отговорност, но и привилегия. Да си пожарникар е една от най-престижните и благодатни професии по света. Такава е и у нас. Станете част от нас!“, призовава Радев с пост в личния профил.

От страницата на МВР става ясно, че е обявен конкурс за назначаването на 250 пожарникари във всички регионални дирекции в страната. Общите изисквания към кандидатите са да притежават само българско гражданство, да не са осъждани за умишлени престъпления, както и да отговарят на изискванията за физическа и психологична годност. Обявените конкурси са за пожарникари, водачи на специални автомобили, спасители и водолази. За различните длъжности, освен общи, има и специфични изисквания, с които кандидатите могат да се запознаят на интернет страницата на министерството.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.