Home»АКТУАЛНО»Facebook пуска Instagram Lite за по-нискoчестотна лента

Facebook пуска Instagram Lite за по-нискoчестотна лента

Компанията „Фейсбук“ (Facebook Inc.) обяви в сряда, че е пуснала Instagram Lite, нова версия на своята платформа, която изисква по-нискoчестотна лента, за да може да функционира в 170 държави, които изпитват трудности с достъпа до интернет.

„Това ново приложение за Android е предназначено да осигури на хората, живеещи в селски и отдалечени общности, висококачествено изживяване в Instagram, използващо минимален пренос на данни“, заяви компанията и допълни:

„Нашите екипи създават тези олекотени версии на нашите приложения за хора с ниска интернет свързаност или ограничени планове за данни, тъй като основната ни предпоставка е да не загърбваме никого“.

Съобщението идва, след като Министерството на транспорта и съобщенията на Мианмар блокира достъпа до „Туитър“ (Twitter Inc.) и платформите на Instagram след военния преврат в страната. БНР

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.