Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Ново изявление на Иранската революционна гвардия: Предстои още по-твърдо отмъщение

Ново изявление на Иранската революционна гвардия: Предстои още по-твърдо отмъщение

Командирът на иранската революционна гвардия Абдола Араги заяви, че Иран, който реализира ракетно нападение върху американските бази в Ирак, „скоро ще отмъсти по-твърдо“.

Изявлението на Араги е направено след изказването на президента на САЩ Доналд Тръмп, съобщава Ройтерс, цитирайки информационна агенция Тасним.

Тръмп, който нареди въздушен удар, в резултат на което беше ликвидиран елитният ирански генерал Касъм Сюлеймани в петък миналата седмица, заяви, че при иранските удари срещу американските бази на американските войски не са нанесени вреди „и че Техеран се отказва от агресивната си позиция“.

В друга новина на Тасним се посочва, че Али Фадави, който е вторият най-висш служител на Революционната гвардия, е заявил, че ракетната атака срещу целите на САЩ е демонстрирала военната сила на Иран и че американските военни са останали „с вързани ръце“. Източник: T24.com.tr

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.