Home»ЗДРАВЕ»Пийте кафе с повишено внимание

Пийте кафе с повишено внимание

Няма строги ограничения за количеството кафе, което може да пием на ден, но въпреки това ободряващата напитка трябва да се консумира с повишено внимание.

„По правило няма строги забрани – можем да си позволим 1-2 чаши кафе на ден – не особено силно или с мляко. Някои експерти предлагат да се ограничи кофеинът – да се консумират не повече от 3 мг. кофеин на килограм телесно тегло.

Ако тежите 70 кг, можете да си позволите не повече от 210 мг. кофеин, тоест не повече от 5 чаши черен чай или три малки чаши еспресо на ден“, казва диетологът Антонина Стародубова, цитирана от РИА Новости.

Съветът й е хората, които са предразположени към хипертония или са със сърдечно-съдови заболявания, да бъдат по-внимателни с кафето. Освен това кафето не е препоръчително при заболявания на стомашно-чревния тракт – пептична язва или гастрит, тъй като има дразнещ ефект. БНР

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.